Hoi,

Ik ben Suzanne van de Mosselaer en stel me graag even verder aan je voor.

Sinds 8 jaar ben ik de eigenaresse van Salon 4 you.

Je kunt bij Salon 4 you terecht voor schoonheidsbehandelingen, pedicurebehandelingen, massages en kleine behandelingen zoals harsen/epileren en verven. Ik heb heel lang met de wens rondgelopen om mijn praktijk uit te breiden met het begeleiden van mensen naar een gezonde leefstijl.

In september 2019 ben ik gestart met de opleiding tot gewichtsconsulente. Deze heb ik gevolgd bij Leefstijlwijzer opleidingen waarbij je regelmatig praktijkdagen had en overleg met leerkrachten en medestudenten. De theorie en praktijkopdrachten deed je thuis in je eigen tijd.

Ik heb proefcliënten begeleid op weg naar een gezonde levensstijl, een ondernemersplan geschreven en een groepsactiviteit georganiseerd. Dit alles heb ik toegelicht in een praktijkexamen. Ook was er een theorie examen waarbij je alle benodigde theorie kennis moest weten. Het was een pittige maar erg interessante opleiding.

In november 2020 ben ik geslaagd voor deze opleiding. Vanaf nu mag ik mensen dus begeleiden in hun weg naar een gezonde levensstijl.

Waarom sprak  deze opleiding mij zo aan?

Ik ben zelf al vanaf mijn jeugd de eeuwige jojo-er in gewicht.

Ik heb nooit extreem overgewicht gehad maar als ik even de touwtjes laat vieren merk ik dat gelijk op de weegschaal. Ik heb periodes gekend waarin ik een gezond gewicht had maar ook diverse periodes waarbij ik last had van mijn gewicht. Mijn kleding zat niet fijn, het kopen van kleding lukte niet omdat ik niet meer in mijn 'normale' maat paste en ik voelde me zeker niet fijn! Dit is me meerdere malen overkomen en ik bleef maar schommelen. Het maakte me onzeker en ik wilde dit niet meer. Kortom ook ik wilde meer inzicht in wat ik nu verkeerd deed (al wist ik dat eigenlijk stiekem zelf ook wel).

Ik wist ook dat ik geen dieet wilde volgen waarbij ik heel snel af zou vallen. Want ik weet ook dat dit mijn valkuil zou zijn. Als ik namelijk een periode helemaal niks lekkers mag eten of drinken weet ik dat ik dat op de lange termijn helemaal niet ga volhouden. Dan gaat het daarna mis en ga ik weer dingen eten waarvan ik aan kom. Ik hou namelijk ook van lekkere dingen op zijn tijd.

Ik ben dus binnen mijn opleiding vooral op zoek gegaan naar een manier die bij deze visie past. Die heb ik zeker gevonden om te gaan werken volgens de schijf van vijf en de adviezen van de gezondheidsraad. Ik ga in mijn praktijk werken met de methode 'ik mag alles eten.' Deze methode is ontwikkeld door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulente Nederland. Hoe deze methode werkt, lees je op de pagina ik mag alles eten.

Mij heeft het in ieder geval heel veel goede en persoonlijke inzichten gegeven die mijn knop om hebben gezet.

Ik ben inmiddels 4,5 kilo lichter maar wat ik nog veel belangrijker vind. Ik voel me beter, heb meer energie en kijk weer met plezier in de spiegel. 

Klinkt bovenstaand verhaal je bekend in de oren?

Dan kan ik er voor zorgen dat jij ook weer lekker in je vel komt te zitten.

Lees gerust verder op mijn website voor meer informatie. Is het je allemaal niet helemaal duidelijk wil ik dit uiteraard, geheel vrijblijvend, verder toelichten tijdens een gratis kennismakingsgesprek in mijn praktijk.

Groetjes Suzanne

Inmiddels heb ik naast mijn opleiding tot gewichtsconsulente een heel aantal cursussen en workshops gevolgd om iedereen zo breed mogelijk te kunnen helpen.

De volgende cursussen heb ik afgerond;

* Workshop Ik mag alles eten .

* Cursus voeding in de overgang.

* Cursus Powerwalk trainer.

* Cursus cliënten begeleiden bij snoepen, overeten en eetbuien

* Cursus cliënten leren omgaan met gedachten, smoezen en excuses.

* Cursus cliënten ondersteunen in emotie regulatie en emotie eten.

* Cursus Jong geleerd is oud gedaan.

* Cursus de rol van zuivel in gezonde voeding.

* Cursus Sport en voeding.